ilegalsalearuncilagunoi

14 lucruri pe care este ilegal să le arunci la gunoi

Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului, romanii generează peste 250 de milioane de tone de gunoi în fiecare an. Aruncăm în mod constant deșeurile alimentare, produsele din hârtie și articolele de uz casnic la gunoi fără să ne gândim.

Baterii

Multe baterii conțin substanțe chimice toxice precum mercur, nichel și cadmiu. Dacă astfel de baterii ajung într-o groapă de gunoi, acele substanțe chimice se pot scurge în sol sau în sistemul de apă. Luați întotdeauna bateriile reîncărcabile la cel mai apropiat centru local de reciclare. Deși bateriile alcaline sunt mai puțin dăunătoare, proprietarii de case ar trebui totuși să le livreze la o unitate de deșeuri menajere periculoase (HHW) pentru eliminarea în siguranță.

Vopseluri

Deoarece vopseaua rămasă este inflamabilă și otrăvitoare, aceasta trebuie eliminată în siguranță. O opțiune este să lăsați recipientul deschis până când vopseaua rămasă se usucă, apoi să o aduceți la un centru de reciclare care se ocupă de fier vechi. Alternativ, puteți aduce vopsea la unitatea locală de HHW

Ulei de motor

După ce ați terminat un schimb de ulei DIY, nu aruncați niciodată uleiul de motor uzat la gunoi. Substanța inflamabilă și toxică poate contamina apa și solul. În schimb, aduceți uleiul uzat la atelierul local de reparații auto, care l-ar putea curăța și reutiliza. Proprietarii de case pot duce, de asemenea, ulei de motor sau lichid de transmisie la o unitate HHW.

Electronice

Majoritatea americanilor dețin o multitudine de dispozitive electronice, de la televizoare cu ecran plat la smartphone-uri. Dar toate aceste accesorii tehnologice conțin metale grele, cum ar fi plumbul și cadmiul, care pot fi toxice pentru mediu dacă sunt aruncate. Pentru a menține electronicele departe de fluxul de deșeuri.

Termometre cu mercur

Dacă mai ai un termometru din sticlă vechi care conține mercur și te-ai decis în sfârșit să scapi de el, nu-l arunca la gunoi. Dacă termometrul se deschide, mercurul (care este o neurotoxină) devine un pericol pentru sănătate și mediu. Unele universități și organizații oferă programe de schimb care vă permit să schimbați termometrul cu mercur pentru un nou model digital. Sau puteți vizita Earth911.com pentru a determina unde să-l aduceți pentru eliminare în siguranță.

Medicamente prescrise

Nu aruncați medicamentele neutilizate în toaletă, deoarece acestea se pot scurge în alimentarea cu apă și pot perturba viața acvatică. În schimb, găsiți un loc sigur pentru a vă aduce rețetele vechi și neutilizate .

Becuri fluorescente

Proprietarii de case pot arunca becurile cu incandescență arse chiar la gunoi, dar becurile fluorescente (CFL) conțin mercur, un element periculos care nu poate fi aruncat la gunoiul obișnuit fără a avea un impact negativ asupra mediului. Duceți becurile fluorescente vechi la unitatea locală de deșeuri menajere periculoase pentru reciclare.

Produse chimice pentru gazon

Îngrășămintele, erbicidele și pesticidele pe bază de substanțe chimice pentru gazon și grădină nu trebuie niciodată turnate la canalizare sau aruncate la gunoi, deoarece ingredientele lor pot fi dăunătoare atât pentru viețuitoare, cât și pentru ecosistemul larg. Puteți duce substanțele chimice pentru gazon la unitatea locală de deșeuri menajere periculoase pentru eliminare sau, mai bine, le puteți oferi unui prieten sau unui vecin.

Detectoare de fum

Detectoarele de fum cu cameră de ionizare (ICSD) au o cantitate mică de material radioactiv în interior care îi ajută să detecteze fumul, așa că trebuie să fie reciclați împreună cu producătorul sau duși la instalația locală de HHW. Detectoarele fotoelectrice de fum nu conțin material radioactiv și pot fi aruncate în orice unitate care reciclează electronice. Dacă aveți un detector de fum combinat, acesta trebuie tratat ca un ICSD.

Focuri de artificii

Poate părea evident, dar artificiile nu ar trebui niciodată aruncate la gunoi fără o pregătire adecvată. Înmuiați orice foc de artificii neexplodat în apă timp de cel puțin 24 de ore pentru a face praful de pușcă inert, apoi înfășurați-le dublu în folie de plastic sau pungi de plastic, astfel încât să nu se usuce. Numai atunci pot fi aruncate la gunoiul obișnuit. Unele municipalități vor lua și artificii pentru eliminare.

Cauciucuri

De fapt, este ilegal să arunci anvelopele la gunoi, deoarece curelele de oțel din interiorul lor pot perfora căptușelile din gropile de gunoi și pot provoca contaminarea solului. Majoritatea dealerilor de mașini și comercianților cu amănuntul de anvelope vă vor recicla anvelopele vechi, de obicei, pentru un preț. O altă opțiune: puteți plăti adesea serviciul de gunoi pentru a le ridica pentru dvs

Naftalină

Mingiile de naftalină ar putea fi o modalitate eficientă de a vă proteja hainele și alte articole din țesătură, dar sferele mici sunt de fapt un pesticid, care conțin ingrediente toxice precum naftalina sau paradiclorbenzenul. Aceste substanțe chimice dure nu trebuie aruncate în toaletă sau aruncate cu gunoiul obișnuit. Pune-le deoparte împreună cu celelalte deșeuri periculoase pentru a le arunca la instalația locală de HHW.

Azbest

Nu este un secret pentru nimeni că azbestul reprezintă un risc grav pentru sănătate. Ar trebui să lăsați întotdeauna profesioniștii să se ocupe de îndepărtarea mineralului cancerigen, dar dacă îl întâlniți în timpul unui proiect de bricolaj, este vital să îl eliminați în mod corespunzător. Fiecare stat are instrucțiuni specifice pentru a scăpa de azbest, dar, în general, ar trebui să înveliți materialul în pungi de plastic și să-l etichetați.

Benzină

Ține-ți caii înainte de a arunca cutia de benzină pe care ai găsit-o în magazie. Indiferent dacă este utilizabil sau inutilizabil, gazul poate deteriora, contamina sau chiar aprinde un incendiu dacă nu este eliminat corespunzător. Turnați gazul de care doriți să scăpați într-un container certificat de guvern și apoi lăsați-l la instalația HHW. O altă opțiune este să contactați departamentul local de pompieri sau atelierul de reparații auto care va ști cum să o gestioneze.

Deci, scoateți aceste articole din coșul de gunoi și provocați-vă să vă reduceți complet gunoiul menajer. Reciclarea, compostarea și consumul mai puțin din ceea ce nu aveți nevoie nu numai că va ușura ziua cu gunoiul, dar este și bine pentru planetă.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie / 5. Voturi:

Niciun vot până acum, evaluează pagina !