Cat costa un site web 3 min
Cat costa un site web 3 min

Cât costă un site web?

Potențialii și clienții dvs. vă verifică site-ul înainte de a vă vizita magazinul. Deci, a nu avea un site web de afaceri mici poate lăsa o impresie slabă sau negativă asupra lor. Dacă amânați planul de a avea propriul site din cauza banilor, nu ar trebui. Acest lucru se datorează faptului că costul site-ului pentru afaceri mici a scăzut drastic în aceste zile.

Dar cât costă construirea unui site web? Două treimi dintre proprietarii de întreprinderi mici cheltuiesc mai puțin de 10.000 euro pentru proiectarea, construirea și lansarea unui site web.

Dacă doriți doar să creați un site web pentru a vă promova produsele și serviciile, vă puteți aștepta să cheltuiți între 1000 și 7600 euro. Companiile care trebuie să ofere o facilitate de rezervare pot crea un site web pentru aproximativ 3600 euro până la 10.000 euro.

Pentru o afacere de comerț electronic care vinde zilnic între 100 și 1000 de produse, costul site-ului poate varia de la 5000 euro la 55000 euro.

Dacă doriți să aflați costul mediu exact al site-ului web, nu va fi posibil, deoarece costul construirii site-ului web depinde de diverși factori, cum ar fi

  • Complexitatea unui site web
  • Costul copywriting
  • Alegerea domeniului și a companiei de găzduire
  • Modul de a avea un site web (rută DIY sau angajarea unui designer)

De asemenea, trebuie să rețineți că dezvoltarea de site-uri personalizate este costisitoare. Deci, dacă vă gândiți să aveți un site web cu funcții speciale, ar trebui să fiți gata să plătiți mai mulți bani.

Cât costă un site web pe lună?

Un site web de bază vă poate costa de la 6 euro la 50 euro pe lună dacă îl configurați folosind un constructor de site-uri web. Pentru a crește funcționalitatea site-ului dvs., vă puteți aștepta să plătiți o taxă suplimentară pe lună, în funcție de prețul aplicațiilor suplimentare pe care le alegeți. Puteți alege un generator de site-uri web gratuit pentru afacerea dvs. mică, pentru a minimiza costurile.

În cazul în care alegeți WordPress pentru a crea un site web, poate fi necesar să plătiți în jur de 15 euro până la 60 euro pe lună, cu un cost inițial de aproximativ 60 euro până la 800 euro. Și acest cost inițial poate crește rapid dacă decideți să angajați un designer web pentru a construi un site web personalizat.

De asemenea, ar trebui să înțelegeți că costul lunar al site-ului dvs. poate crește rapid dacă alegeți să construiți un site web complex de către un designer.

Cât costă un site web pe an?

Un site web vă poate costa între 70 euro și 6000 euro sau mai mult pe an, în funcție de ruta pe care o alegeți pentru a avea un site web și de funcțiile pe care le căutați.

Dacă utilizați un constructor de site-uri web, costul va fi de aproximativ 70-3000 euro pe an. Și angajarea unui designer pentru a construi un site web personalizat vă poate costa între 1500 euro și 7200 euro sau mai mult pe an, plus costul inițial al angajării unui designer.

Costul anual al unui site web depinde numai de tipul de site web pe care îl creați și de modul în care îl creați. Site-urile web complexe construite de designeri experimentați costă o mulțime de bani.

Crearea site-ului DIY vs. Construit pentru tine

Internetul este plin de articole, ghiduri, videoclipuri și alte resurse despre cum să construiți un site web.

Așadar, dacă sunteți pasionat de web sau tehnologie, puteți opta pentru crearea de site-uri DIY în loc să angajați pe cineva care să construiască un site web pentru dvs. Crearea de site-uri DIY vă poate economisi o sumă bună de bani, deoarece angajarea unui dezvoltator web este costisitoare.

Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de un site web cu funcții complexe, va fi o decizie mai bună să angajați un expert care să facă treaba. Chiar dacă alegeți platforma WordPress și cumpărați o temă puternică, obținerea corectă a funcțiilor avansate vă poate face să vă pierdeți răbdarea.

Aceste avantaje și dezavantaje ale construirii propriului site web vă pot ajuta să înțelegeți mai bine care opțiune este bună pentru dvs.

Utilizarea unui site web Builder vs. Design site web personalizat

Cu ajutorul unui constructor de site-uri web, proprietarii de afaceri își pot crea site-urile web fără a angaja un dezvoltator web profesionist.

Este un constructor de site-uri web alegerea potrivită pentru afacerea dvs.? Sau ar trebui să alegeți un site web personalizat.

Luarea în considerare a următorilor factori vă poate ajuta să luați decizia corectă:

1. Buget

Construirea unui site web folosind un constructor de site-uri web este mai ieftină decât angajarea unei agenții de web design pentru a avea un site web personalizat. Taxele de înregistrare a domeniului și taxele pentru serviciile de găzduire sunt deja incluse în prețurile lunare sau anuale ale constructorului de site-uri web.

Dar când angajezi un dezvoltator pentru un site web personalizat, trebuie să plătești pentru tot, inclusiv pentru taxa unui designer.

Dacă nu știi cum să alegi cel mai bun constructor de site-uri web , poți face câteva cercetări online pentru a găsi cea mai bună valoare pentru banii tăi.

2. Timp și energie

Dacă nu sunteți pasionat de web sau de tehnologie, folosirea unui creator de site-uri web vă poate consuma o mulțime de timp și energie. Dar angajarea unui dezvoltator vă poate economisi timp pe care îl puteți utiliza pentru a desfășura activități de stimulare a creșterii.

3.Securitate și suport

Costul abonamentului pentru constructorul de site-uri web include securitate și asistență. Deci nu trebuie să investiți în securitatea site-ului dvs. Și nu există costuri de întreținere a site-ului web.

Dar dacă angajezi o agenție de web design pentru a avea un site web la comandă, trebuie să investești în securitatea site-ului tău. De asemenea, poate fi necesar să cheltuiți niște bani în mod regulat pentru întreținerea site-ului dvs.

4. Cerința de calificare

Creatorii de site-uri web susțin că este foarte ușor să construiești un site web folosind platformele lor. Dar există întotdeauna o curbă de învățare pentru a utiliza acele platforme în mod optim. Dacă nu sunteți cunoscător în web sau în tehnologie, folosirea unui generator de site-uri web va necesita un angajament enorm de timp.

Cu toate acestea, nu aveți nevoie de abilități web sau tehnologice pentru a angaja un designer web care să aibă un design web personalizat.

5. Personalizare

Creatorii de site-uri web oferă opțiuni limitate de personalizare. Așadar, dacă doriți un site web profesional, cu multă personalizare, pentru a se potrivi nevoilor afacerii dvs., este posibil ca un constructor de site-uri web să nu facă treaba.

Dezvoltarea site-ului personalizat costă bani mari, dar oferă opțiuni nesfârșite pentru a vă personaliza site-ul.

Defalcarea costurilor pentru construirea și întreținerea unui site web de afaceri de bază

Indiferent dacă doriți să conduceți un magazin online sau un simplu site web, trebuie să știți că o bună dezvoltare a site-ului web costă bani.

Chiar dacă te gândești să folosești una dintre acele teme WordPress gratuite, va trebui să cheltuiești bani pe găzduire web, taxe de înregistrare a numelui de domeniu, taxă pentru pluginuri premium (dacă folosești vreuna), etc.

Și să nu uitați, va trebui să angajați un dezvoltator WordPress dacă doriți să utilizați o temă WordPress personalizată.

Am menționat mai jos costurile de defalcare pe care poate trebuie să le suportați pentru a avea propriul site web:

Numele domeniului

Vă puteți aștepta să plătiți de la 2 euro la 20 euro pe an pentru o taxă de înregistrare a domeniului. Unii furnizori de găzduire și creatori de site-uri web oferă un domeniu gratuit timp de un an. Așa că ar trebui să-l verificați cu furnizorul dvs. de găzduire.

Registratorii populari de nume de domenii includ MxHost, NameBox, Hostico, HostX sau RoTLD, etc.

Web hosting

Găzduirea web costă între 40 euro și 250 euro pe an, în funcție de furnizorul pe care îl alegeți. Dacă sunteți în căutarea unui serviciu de găzduire web puternic, puteți opta pentru găzduire de server privat virtual (VPS) sau găzduire dedicată. Dacă construiți un site WordPress, găzduirea WordPress gestionată poate fi alegerea potrivită pentru dvs.

Companiile de top care oferă servicii de găzduire web sunt MxHost, NameBox, Hostico, HostX, etc.

MxHost este un furnizor de găzduire recomandat oficial de WordPress.

Certificat SSL

Certificatele SSL costă între 15 euro și 300 euro pe an. Câteva companii de găzduire oferă un certificat SSL gratuit cu planurile lor.

Tema site-ului

Pentru a adăuga o notă profesională site-ului dvs. WordPress, ar trebui să cumpărați o temă premium. Puteți cumpăra o temă premium WordPress de la 10 la 200 euro. Puteți găsi o mulțime de teme premium în aceste zile, permițându-vă să alegeți cu ușurință o temă care vă poate reprezenta cu exactitate afacerea.

Comerț electronic

Dacă doriți să conduceți un magazin online, vă puteți aștepta să plătiți de la 2000 euro la 25000 euro pentru a adăuga funcționalitate de comerț electronic pe site-ul dvs.

SEO

Pentru a îmbunătăți vizibilitatea site-ului dvs. pe motoarele de căutare, va trebui să plătiți pentru optimizarea pentru motoarele de căutare. Companiile plătesc în medie 500 euro pe lună pe SEO. Pentru WordPress SEO, există multe plugin-uri gratuite pe care le puteți explora pentru a crește numărul de vizitatori ai site-ului dvs. dacă nu doriți să cheltuiți bani pentru SEO inițial.

Conținutul site-ului web

Costul conținutului depinde de câte pagini web veți avea și de tipul de conținut pe care îl veți introduce în sistemul dvs. de management al conținutului. În general, va trebui să plătiți 100 euro pentru o pagină web. Cărțile electronice, postările pe blog, paginile albe sunt taxate diferit.

Imagini

Dacă veți avea un site web atrăgător din punct de vedere vizual, va trebui să utilizați imagini de calitate pe site-ul dvs. Imaginile de stoc vă pot costa între 15 și 50 euro per imagine. Și angajarea unui fotograf te poate costa între 100 și 15.000 euro per ședință foto.

Aplicații și integrări suplimentare

Pentru a vă face site-ul pe deplin funcțional, poate fi necesar să cumpărați unele aplicații și să angajați pe cineva care să facă integrări. Google Analytics și Google Search Console sunt integrări esențiale pe care trebuie să le realizați. De asemenea, puteți lua în considerare cumpărarea unui plugin pentru rețelele sociale.

Întreținere generală a site-ului web

Întreținerea site-ului web costă bani. Vă puteți aștepta să plătiți 100 euro pe an pentru un site web mic și 300 euro până la 600 euro pe an pentru un site web de dimensiuni medii.

Marketing digital

Companiile cheltuiesc între 500 și 50.000 euro pe lună pe marketing digital.

Gânduri finale

Acum că știți – cât costă construirea unui site web? Este timpul să faci un plan pentru a avea un site web pentru afacerea ta.

Indiferent dacă doriți să externalizați dezvoltarea web sau să o faceți singur, ar trebui să înțelegeți că un site web complet funcțional costă bani.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie / 5. Voturi:

Niciun vot până acum, evaluează pagina !