Compania romaneasca de solutii verzi Axionet dezvolta un proiect fotovoltaic pentru retailerul online Altex
Compania romaneasca de solutii verzi Axionet dezvolta un proiect fotovoltaic pentru retailerul online Altex

Compania românească de soluții verzi Axionet dezvoltă un proiect fotovoltaic pentru retailerul online Altex

Compania română de electronice Altex a anunțat marți că a încheiat un parteneriat cu compania de soluții de energie verde Axionet pentru instalarea a 600 de panouri fotovoltaice la magazinul său din vestul județului Timișoara.

Din 2021, Altex a operaționalizat peste 8.000 de panouri solare pentru magazinele sale din toată România, în parteneriat cu Axionet, se arată într-un comunicat al companiei.

„Nu ne vom opri aici și dorim ca fiecare clădire din grupul Altex să fie verde, așa cum este definită de standardul internațional BREEAM”, a spus un director comercial Altex.

În mai, Altex a declarat că a investit peste 2,3 milioane de euro (2,3 milioane de dolari) în proiecte de energie regenerabilă pentru operațiunile sale.

„Pe fondul evoluției prețurilor la energia din surse clasice și al contextului geopolitic din regiune, observăm un interes sporit din partea companiilor pentru dezvoltarea propriilor soluții de producere a energiei”, a declarat CEO-ul și fondatorul Axionet, Gabriel Ioniță.

Înființat în 2000, Altex Group include retaileri de electronice Altex România și Media Galaxy, care împreună angajează peste 4.000 în peste 125 de magazine din toată țara.

Axionet a fost fondată în 2005 și este un operator regional în domeniul M2M, IoT, încărcare EV și domeniul solar.

În iunie 2021, Altex a anunțat că achiziționează un pachet de 30% din Axionet.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie / 5. Voturi:

Niciun vot până acum, evaluează pagina !