sterge ma de pe internet min
sterge ma de pe internet min

Datele tale private sunt peste tot pe internet. Iată ce poți face în privința asta

Dacă citiți acest lucru, este posibil ca informațiile dvs. personale să fie disponibile publicului. Și prin „public” mă refer la toată lumea de pretutindeni. Niciodată nu este un moment prost pentru a-ți lua rațele de confidențialitate pe internet la rând și pentru a te „șterge” efectiv de pe internet. Dar dacă vă întrebați cum ștergerea de pe internet poate împiedica companiile să obțină informațiile dvs.? Răspuns scurt: Nu se poate. 

Nu vă puteți elimina niciodată complet de pe internet, dar există modalități de a vă minimiza amprenta digitală, ceea ce ar reduce șansele ca datele dvs. personale să fie acolo. Fii avertizat, totuși: eliminarea informațiilor tale de pe internet, așa cum am subliniat mai jos, ar putea afecta negativ capacitatea ta de a comunica cu potențialii angajatori, de exemplu. Încă interesat/ă? Iată câteva modalități de a vă dispărea sinele digital.

1. Ștergeți sau dezactivați conturile de cumpărături, rețelele sociale și serviciile web

Gândiți-vă la ce rețele aveți profiluri de rețele sociale. În afară de cele mari  (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn), mai aveți conturi vechi pe site-uri precum Tumblr? Spatiul meu? Ce zici de contul tău Reddit? Pe ce site-uri de cumpărături v-ați înregistrat? Cele obișnuite pot include informații stocate pe Emag, Altex, Amazon, Olx, Publi24, site-uri de pacanele, site-uri de anunturi, stiri și altele.

Pentru a scăpa de aceste conturi, accesați setările contului dvs. și căutați o opțiune pentru a vă dezactiva, elimina sau închide contul. În funcție de cont, îl puteți găsi în Confidențialitate sau Securitate sau ceva similar.

Dacă întâmpinați probleme cu un anumit cont online, încercați să căutați online „Cum să ștergeți”, urmat de numele contului pe care doriți să îl ștergeți. Ar trebui să puteți găsi câteva instrucțiuni despre cum să ștergeți acel cont.

Dacă dintr-un motiv oarecare există conturi care nu pot fi șters, schimbați informațiile din cont cu altceva decât informațiile dvs. reale, cu ceva fals sau complet aleatoriu.

2. Eliminați-vă de pe site-urile de colectare a datelor

Există companii care vă colectează informațiile. Se numesc brokeri de date și au nume precum Spokeo, Whitepages.com și PeopleFinder, precum și multe altele. Ei colectează date din tot ceea ce faceți online și apoi vând acele date părților interesate, mai ales pentru a vă face publicitate și a vă vinde lucruri.

Acum ați putea să vă căutați pe aceste site-uri și apoi să vă ocupați de fiecare site individual pentru a vă elimina numele. Problema este că procedura de renunțare la fiecare site este diferită și, uneori, implică trimiterea de faxuri și completarea documentelor fizice reale. Fizic. Hârtii. Ce an este acesta, din nou?

Oricum, o modalitate mai ușoară de a face acest lucru este să folosești un serviciu precum DeleteMe . Pentru o taxa, serviciul va trece prin toate acele cercuri monotone pentru tine. Va verifica chiar și înapoi la fiecare câteva luni pentru a vă asigura că numele dvs. nu a fost adăugat din nou pe aceste site-uri.

Fiți avertizat: dacă vă eliminați de pe aceste site-uri de brokeri de date, vă veți elimina în mare parte din rezultatele căutării Google, ceea ce face ca oamenii să vă găsească mult mai greu. DeleteMe vă oferă, de asemenea, un set de ghiduri DIY despre cum să vă eliminați de la fiecare broker de date individual, dacă doriți să faceți singur procesul .

3. Eliminați informațiile dvs. direct de pe site-uri web

În primul rând, verificați la compania dvs. de telefonie sau cu furnizorul de telefonie mobilă pentru a vă asigura că nu sunteți listat online și cereți-le să vă elimine numele dacă sunteți.

Dacă doriți să eliminați o veche postare de pe forum sau un vechi blog jenant pe care l-ați scris atunci, va trebui să contactați webmasterul site-urilor respective. Puteți fie să vă uitați la secțiunea Despre noi sau Contacte a site-ului pentru a găsi persoana potrivită pe care să o contactați, fie să accesați whois.com și să căutați numele de domeniu pe care doriți să îl contactați. Acolo ar trebui să găsiți informații despre cine anume să contactați.

Din păcate, operatorii de site-uri private nu au obligația de a vă elimina postările. Deci, atunci când contactați aceste site-uri, fiți politicos și spuneți clar de ce doriți ca postarea să fie eliminată. Sperăm că vor continua și vor elimina.

Dacă nu, sfatul nr. 4 este o opțiune mai puțin eficientă, dar viabilă.

4. Eliminați informațiile personale de pe site-uri web

Dacă cineva a postat informații sensibile ale dvs., cum ar fi un număr de securitate socială sau un număr de cont bancar, iar webmasterul site-ului pe care a fost postat nu le va elimina, puteți trimite o solicitare legală de eliminare la Google pentru a le elimina.

Procesul de eliminare ar putea dura ceva timp și nu există nicio garanție că va avea succes, dar este și cea mai bună soluție dacă vă aflați în această situație vulnerabilă.

5. Eliminați rezultatele căutării învechite

Să presupunem că există o pagină web cu informații despre dvs. de care ați dori să scăpați – cum ar fi pagina de personal a fostului dvs. angajator, la câteva luni după ce v-ați schimbat locul de muncă. Luați legătura pentru a-i determina să actualizeze pagina. Da, dar atunci când căutați numele dvs. pe Google, pagina apare în continuare în rezultatele căutării dvs. – chiar dacă numele dvs. nu poate fi găsit nicăieri când faceți clic pe link. Aceasta înseamnă că vechea versiune a paginii este stocată în cache pe serverele Google.

Aici intervine acest instrument. Trimiteți adresa URL la Google în speranța că își va actualiza serverele, ștergând rezultatul căutării din cache, astfel încât să nu mai fiți asociat cu pagina. Nu există nicio garanție că Google va elimina informațiile din cache, din motive , dar merită să încerci să exorcizezi cât mai mult posibil din prezența ta online de pe internet.

6. Și, în sfârșit, ultimul pas pe care veți dori să-l faceți este să vă eliminați conturile de e-mail

În funcție de tipul de cont de e-mail pe care îl aveți, numărul de pași pe care îi va face va varia.

Va trebui să vă conectați la contul dvs. și să găsiți opțiunea de a șterge sau închide contul. Unele conturi vor rămâne deschise pentru o anumită perioadă de timp dacă doriți să le reactivați.

Este necesară o adresă de e-mail pentru a parcurge pașii anteriori, așa că asigurați-vă că aceasta este ultima.

Inca un lucru…

Nu uitați să aveți răbdare când treceți prin acest proces și nu vă așteptați să îl finalizați într-o singură zi. De asemenea, poate fi necesar să acceptați că există unele lucruri pe care nu le veți putea șterge definitiv de pe internet.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie / 5. Voturi:

Niciun vot până acum, evaluează pagina !